iPhone waterschade? Je kunt dit zelf oplossen

 • iPhone waterschade komt regelmatig voor, maar wat kun je er nu aan doen? In dit artikel leggen we het uit. Als je gsm herstellen in het water is gevallen, betekent dit niet dat je meteen naar de winkel moet gaan om een nieuw toestel te halen. De meeste telefoons met waterschade kunnen namelijk gewoon nog gerepareerd worden, zelfs als de telefoon in kwestie niets meer doet. Je kunt jouw iPhone met waterschade laten repareren door een iPhone expert, maar dit is wel vrij prijzig. Weet je hoe je een iPhone met waterschade moet repareren, dan kun je dit ook gewoon zelf doen. We leren je in dit artikel hoe je een iPhone met waterschade zelf kunt repareren.

   

  Een iPhone met waterschade repareren: diverse mogelijkheden

  Er zijn verschillende manieren om een iPhone 7 scherm vervangen met waterschade te repareren. Welke methode het beste werkt, is afhankelijk van het onderdeel van de telefoon dat beschadigd is door het water. Is de batterij beschadigd, dan vervang je de batterij van je telefoon. Is het moederbord beschadigd, dan dien je het moederbord van je telefoon schoon te maken. Deze laatste klus is wat lastiger dan het vervangen van de batterij van je telefoon, maar het is zeker niet onmogelijk. Heb je wat technische kennis en neem je de tijd voor deze klus, dan heb je jouw telefoon in een mum van tijd gerepareerd.

  iPhone waterschade – zelf oplossen met behulp van rijst

   
  Hierboven bespreken we enkele drastische methodes om je iphone 8 scherm reparatie met waterschade weer te repareren. Maar er bestaat echter ook nog een simpel trucje om de waterschade van je iPhone weer te herstellen. Je hebt er vast weleens van gehoord, namelijk je iPhone in de rijst leggen. Hoe herstel je waterschade met behulp van rijst? Zoek een pot die je kunt afsluiten. Doe hier droge rijst in en dompel je iPhone vervolgens in de pot met rijst. Sluit het deksel af en plaats de pot het liefst op een plek waar het op temperatuur is. Bijvoorbeeld op de vensterbank boven de verwarming. Je laat je iPhone vervolgens ongeveer 24 tot 72 uur in de pot met rijst zitten. Soms doet je iPhone het direct weer! Maar soms moet je na dit proces toch nog bovenstaande stappen uitvoeren. Je kunt op onze blog diverse artikelen vinden over het vervangen van je batterij voor verschillende iPhones.
  Zoek een pot die je kunt afsluiten. Doe hier droge rijst in en dompel je iPhone vervolgens in de pot met rijst. Sluit het deksel af en plaats de pot het liefst op een plek waar het op temperatuur is. Bijvoorbeeld op de vensterbank boven de verwarming. Je laat je iPhone vervolgens ongeveer 24 tot 72 uur in de pot met rijst zitten. Soms doet je iPhone het direct weer! Maar soms moet je na dit proces toch nog bovenstaande stappen uitvoeren. Je kunt op onze blog diverse artikelen vinden over het vervangen van je batterij voor verschillende iPhones.